Facebook Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς Υoutube Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς Τwitter Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς Google+ Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς

Χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς λειτούργησε σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Σήμερα, συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα των Ιερών Εγκαινίων του περικαλλούς Ναού του Αγίου Νικάνορος, τα οποία τελέσθηκαν με τη συμμετοχή πολλών Αρχιερέων της Εκκλησίας μας και δόθηκε ο Ναός στη λατρεία του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νικηφόρου Καλλίνικου, και την εις Διάκονον χειροτονία του διακεκριμένου ενδοκρινολόγου της Καστοριάς κ. Φιλώτα Ταλίδη, ο οποίος αποφάσισε να διακονήσει την τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο Ιερομόναχο Νικηφόρο Καλλίνικο, απάντησε στο ερώτημα «ποιος είναι ο Ιερεύς», τονίζοντας πως δεν μας κάνει οικονόμο των Αχράντων Μυστηρίων ένας επίγειος άρχοντας αλλά αυτό το Πνεύμα το Άγιον. Το Άγιο Πνεύμα δίνει το προνόμιο στον Ιερέα να τελεί τη Θεία Λειτουργία, να αγιάζει το λαό του Θεού και να του παρέχει την ευλογία και τη χάρη του Θεού.

Και συνέχισε ο κ. Σεραφείμ προτρέποντας τον νέο Πρεσβύτερο να προσέξει τον λόγο του Χριστού, «Γρηγορείτε». Ένας Ιερέας θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, γιατί δίνει μάχες προς τας αρχάς και τας εξουσίας του σκότους. Και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ταγμένος σωστά μέσα στο σώμα της Εκκλησίας. Εγρήγορση και για την πνευματική ζωή, την οποία θα πρέπει να έχει ένας παπάς, για να είναι ακραιφνής στυλοβάτης της πίστεως και άγγελος που θα παρέχει στο λαό του Θεού το φως του ουρανού.

Του ευχήθηκε δε, να στείλει ο Θεός πλούσια τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, να τον αναδείξει οικονόμο ποικίλης χάριτος, ευλογημένο εργάτη του Ευαγγελίου και να ομοιάζει τον Όσιο Νικηφόρο τον λεπρό, του οποίου το όνομα φέρει. ΑΞΙΟΣ!

Στον νέο Διάκονο Φιλώτα Ταλίδη του εξέφρασε την αγάπη του και τα συγχαρητήριά του για την προσφορά του ως ιατρός στην τοπική μας κοινωνία και σημείωσε πως το Άγιο Πνεύμα θα τον αναδείξει και ιατρό των ψυχών.

Και υπενθύμισε στον νεοχειροτονούμενο τους λόγους του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού προς τους Ιερείς του. Η Ιερωσύνη, λέγει ο Άγιος Λουκάς, είναι ένας Σταυρός, ο οποίος οδηγεί στον Γολγοθά, αλλά καταλήγει στην ανάσταση και στη χαρά.

Ο σκοπός της ζωής του Ιερέα, συνεχίζει ο ιατρός Άγιος, είναι να θρέψει τον λαό του Θεού με την πνευματική τροφή. Αποστολή του, επίσης, είναι η μετάνοια αλλά και το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρει παντού είναι η αληθινή μετάνοια των ανθρώπων.

Και καταλήγει ο Άγιος Λουκάς πως ένας Ιερέας, ο οποίος δεν έχει στοιχειώδη επίγνωση της αποστολής του, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ ότι να λύσει.

Ευχήθηκε, τέλος, ο Δεσπότης Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος να τον σκεπάζουν και να προστατεύουν στη διακονία του και να του χαρίζουν την πνευματική προκοπή. ΑΞΙΟΣ!

Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Φιλώτα Ταλίδη θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Πέμπτη
23
Ιανουαρίου
2020
Ανατ.: 07.55
Δύση: 17.38
Σελήνη
28 ημερών
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος

Αρχείο άρθρων

« Ιανουάριος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ραδιοφωνικός σταθμός

Περιοδικό Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Οπτικοακουστικό Υλικό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλατεία Παύλου Μελά 1, Καστοριά
Τ.Κ. 52100
Τηλ. : 24670 - 22334
Fax : 24670 - 27142
Email : info@imkastorias.gr