Μια αξιέπαινη ενέργεια από τα παιδιά της Ενορίας του Αγίου Νικάνορος
Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, με ζήλο και αγάπη, ετοίμασαν πασχαλινές λαμπάδες με τη βοήθεια και συμπαράσταση των Κατηχητριών τους.
Οι λαμπάδες αυτές πωλήθηκαν και τα έσοδα που προέκυψαν, διατέθηκαν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς για την αγορά τροφίμων για τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.
Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί και επαινεί την πρωτοβουλία των παιδιών καθώς και των γονέων και Κατηχητών τους και εύχεται ο Αναστάς Κύριος να τους χαρίζει υγεία και φωτισμό και να είναι πάντοτε οδηγός στον δρόμο της ζωής τους.
Φορητές εικόνες του Βυζαντινού Μουσείου και Ναών της Καστοριάς (12ος - 16ος αιώνας)
Εσπερίδα με θέμα «Φορητές εικόνες του Βυζαντινού Μουσείου και ναών της Καστοριάς (12ος – 16ος αιώνας)», διοργανώνει η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.
Στην πόλη της Καστοριάς, ένα εξέχον κέντρο του μεσαιωνικού ελληνισμού σώζονται 60 ναοί, βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, σε πολλούς των οποίων διατηρούνται τοιχογραφίες από το τέλος του 9ου έως τον 19ο αιώνα. Από τους ναούς αυτούς περισυνελλέγη σε δύο περιόδους, το 1965 και το 1972, για λόγους προστασίας από αρχαιοκαπήλους, ένας σημαντικός αριθμός φορητών εικόνων, μέρος των οποίων εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλεως, ενώ ένας ικανός αριθμός αναλόγων εικόνων εξακολουθεί να κοσμεί τα τέμπλα των ναών.